102. Sarıkamış Şehitleri anma haftası okulumuz öğrenci ve öğretmenleri tarafından Sarıkamışta anıldı

10.01.2017 859

SARIKAMIŞ HAREKATI

Osmanlı Devleti tarihinin en acı olaylarından biri olan Sarıkamış Harekatı´nın 102´nci yıl dönümünde hayatını kaybeden kahraman askerler bir kez daha anıldı.Hastalık ve soğukla mücadele eden Osmanlı askerleri 1914´te başladıkları harekatı 18 gün sürdürebildi. 9 Ocak 1915´de sona eren harekatın ardından 60 bin Osmanlı askeri hayatını kaybetti.

Enver Paşa´nın emriyle başlatılan harekatta Kars Sarıkamış, Ardahan gibi Doğu illerimizi geri almak amaçlanmıştı. Askerler harekatın ilk iki gününde Rus birliklerine karşı zor şartlar altında olmalarına rağmen kahramanca mücadele etti.